Novetat editorial
Llegim 17/12/2012

Els assajos i la crítica musical de Xavier Montsalvatge, editats

'Xavier Montsalvatge. Una estètica des de la premsa', és l'última novetat del primer centenari del naixement del compositor. Ha estat editat per la Diputació de Girona

Ara
1 min
Nova York celebra el centenari de Xavier Montsalvatge

BarcelonaLa personalitat artística de Xavier Montsalvatge (1912–2002) va ser polièdrica i va mostrar diferents facetes, a banda de la de compositor, que era la primordial: pedagog, conferenciant, crític musical... L'Associació Montsalvatge ha fet possible el volum 'Xavier Montsalvatge. Una estètica de la premsa, selecció d'assaigs i crítica musical', que recull, gràcies a l'edició de Joan Gay, Laura Pallàs i Josep Pujol, el vessant textual de l'obra del compositor gironí.

El llibre consta d'uns 200 articles provinents de 'La Vanguardia', 'Destino' i 'El Matí' des de l'any 1935. La tria ha estat feta per Jordi Codina i Toni Colomer. Els editors, Gay, Pallàs i Pujol, han optat per presentar textos breus i donar relleu als fragments dels articles que transcendien el moment i que permeten precisar el pensament artístic de Xavier Montsalvatge.

stats