ARA Llegim
Llegim 05/09/2014

"Si ells prohibeixen, nosaltres ho expliquem tot"

La prohibició de la presentació de 'Victus' a Utrecht coincideix amb la publicació de l'edició de butxaca de la novel·la i de la divulgació per internet de les guies didàctiques d'història i literatura per a ESO i Batxillerat

Jordi Nopca
1 min

BarcelonaLa prohibició de la presentació de 'Victus' a Utrecht d'aquest dijous coincideix amb la publicació de l'edició de butxaca de la novel·la, que arribarà a les llibreries dilluns vinent, i de la divulgació per internet de les guies didàctiques d'història i literatura per a ESO i Batxillerat, de les quals s'han ocupat Núria Alba, Álex Gimeno i María José Álvarez. "Si ells prohibeixen, nosaltres ho expliquem tot": aquest és l'eslògan que s'ha empescat l'editora de La Campana, Isabel Martí.

"Encara estic atònita –deia Martí a l'ARA aquest divendres a la tarda–. Una prohibició com aquesta demostra una vegada més en quin país vivim. Com a ciutadana fins i tot m'espanta, perquè em pregunto: 'Fins on poden arribar aquesta gent?'". I afegia: "L'Albert va voler escriure una novel·la que no fos només per distreure, que deixés una forta empremta social. La literatura explica què passa en una societat, i el llibre s'hi ha col·locat just al centre, superant la substància literària, que és important també, perquè hi ha setze traduccions contractades, i els editors estrangers que s'hi han fixat no tenen res a veure amb qüestions polítiques".

'Victus' acaba de sortir publicada en neerlandès i italià, i la setmana vinent hauria d'arribar a les llibreries nord-americanes en edició de Harper Collins.

stats