ARA Llegim
Llegim 26/01/2013

Tiana Negra, el primer festival dedicat a la novel·la negra en català

Hi participen, durant tot el cap de setmana, autors com Lluís Llort, Salvador Balcells, Anna Maria Villalonga, Jaume Benavente i Marta Ébano

Ara / Acn
2 min
Tiana Negra

TianaEl primer festival de novel·la negra en llengua catalana 'Tiana Negra', que se celebra aquest cap de setmana a Tiana, és una iniciativa de l'escriptor Sebastià Bennassar per donar a conèixer les obres d'aquest gènere escrites en català i donar-li un espai de debat.

El festival inclou alguns dels noms més destacats d'aquest tipus de literatura en català, com Lluís Llort, Àlex Martin, Salvador Balcells, Anna Maria Villalonga, Jaume Benavente i Marta Ébano. Tots els actes del festival es faran a la Sala d'Exposicions de la Casa de la Punxa de Tiana. El festival compta amb la col·laboració de les editorials Meteora, Alrevés, La Magrana i Columna, així com d'entitats culturals de la localitat.

Visibilitat i reconeixement

'Tiana Negra' vol oferir un espai propi on aquest tipus de novel·la pugui tenir visibilitat i reconeixement a tots els nivells, tenint en compte la qualitat dels seus autors i de les seves obres i el seu creixement actual. "Volem contribuir a la dignificació i normalització de la llengua catalana i la seva literatura, i acostar a tots els catalans el coneixement directe de la novel·la negra que es fa a casa nostra", ha comentat Sebastià Bennassar.

"Pensem que és molt important que es facin festivals culturals, i sobretot literaris, dels quals tenim una gran carència en tot el país, amb la intenció de crear una xarxa estable i vertebradora a través de la cultura", ha afegit.

Tiana és un municipi amb una gran tradició cultural i literària, obert a noves iniciatives creades en aquest àmbit.

L'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha considerat que aquest festival "situarà a Tiana com un referent per a la novel·la negra, un gènere literari que cada vegada té més adeptes" i ha destacat que és "una oportunitat econòmica i cultura important per al desenvolupament del municipi i un impuls a la cultura en català."

'Tiana Negra' tindrà lloc, a més, pocs dies abans de la 'BCNegra', amb la idea de ser també una porta oberta al prestigiós festival de Barcelona.

stats