Novetat editorial
Llegim 10/03/2014

Pilar Senpau debuta en la ficció amb els contes de 'Gent que plora en silenci'

La nutricionista havia publicat fins ara llibres molt ben rebuts pels lectors com 'Raons de pes', 'Menjar bé: una qüestió d'intel·ligència' i 'Quan la vida pesa'

Europa Press
2 min

BarcelonaLa nutricionista Pilar Senpau ha debutat al món de la literatura amb el llibre 'Gent que plora en silenci' (Proa), una recopilació de contes amb personatges que viuen un punt d'inflexió i decideixen afrontar la tristesa sense molestar l'altre. Senpau ha assenyalat que tothom ha viscut moments en els quals s'experimenta un gran dolor, i que cadascú decideix si vol amagar-lo o lluitar per derrotar-lo, ja sigui per amor a la vida o a persones estimades.

"És un llibre que no amaga la vida", ha explicat Senpau, ja que els personatges dels seus contes viuen problemes reals que formen part de la història de moltes persones, i en comptes de molestar els altres, decideixen afrontar-los només amb les seves pròpies eines. L'autora ha recomanat llegir-lo amb calma, ja que el seu estil, tot i ser prosa, vol assemblar-se a la poesia.

Conèixer-se a un mateix

Senpau ha expressat que els contes sempre tenen la intenció de crear la identificació entre els lectors i els personatges, per tal de que els lectors trobin aquest punt d'inflexió que potser ja han viscut sense adonar-se'n, i que "es coneguin més a ells mateixos". Els personatges del llibre s'inspiren en moments de la vida de l'autora, però també en experiències que li expliquen cada dia a la seva consulta de Barcelona, com ara el fracàs, malalties i la falta d'amor. Senpau va començar a escriure els contes que apareixen a la recopilació fa uns deu anys, i mai no s'havia plantejat publicar-los fins que els va ensenyar al poeta Joan Margarit –autor del pròleg–, que li va aconsellar que els ensenyés a l'editor de Proa, Josep Lluch.

Pilar Senpau és coneguda pels seus llibres sobre nutrició i dietètica, com ara 'Raons de pes', 'Menjar bé: una qüestió d'intel·ligència' i 'Quan la vida pesa', entre d'altres, i per les seves col·laboracions a mitjans de comunicació com a experta en nutrició. L'autora ha remarcat que tots els seus llibres "acompanyen molt i intenten consolar", ja siguin els de nutrició o els contes, ja que segons ha recalcat, només et podran consolar si et sents comprès. L'editor de Proa, Josep Lluch ha volgut destacar que amb els llibres científics, de dietètica, Senpau buscava la part humana, i que amb els contes ha aconseguit "capturar estats anímics amb les eines del poeta".

stats