Llegim 09/10/2014

Com sona la "música Modiano"? Jorge Herralde elogia l'"inconfusible" estil del Nobel

L'editor havia convidat l'escriptor francès deu cops a Barcelona, però no va venir mai

Efe
1 min

MadridEl director de l'editorial Anagrama, Jorge Herralde, ha elogiat aquest dijous "la qualitat impressionant" dels llibres de Patrick Modiano, guardonat amb el premi Nobel de literatura, de qui diu que la seva literatura "és inconfusible". Anagrama és l'editorial que ha publicat els llibres de Modiano en castellà, mentre que Edicions 62 n'ha traduït al català.

"Quan llegeixes una pàgina qualsevol d'aquest escriptor, saps que és seva, és el que anomenen 'la música Modiano', una manera d'escriure molt literària, evocadora i sovint inquietant", declara l'editor des de la Fira del Llibre de Frankfurt. Herralde, fundador i director d'Anagrama des de 1969, ha ressaltat la qualitat literària del Nobel i la seva "fòbia amb tot allò mediàtic", ja que no ha volgut promocionar els seus llibres a Barcelona tot i que Herralde l'ha convidat "en deu ocasions".

L'obra de Modiano està marcada per "la part autobiogràfica més o menys disfressada, com la recerca del seu pare. Va tenir un pare molt singular, amb un passat tèrbol", explica Herralde, que també subratlla la reconstrucció de París a les històries de l'escriptor, "sobretot a partir de l'època de l'ocupació alemanya en els primers anys quaranta. És un tema persistent en moltes de les seves novel·les".

Anagrama ha publicat vuit novel·les de l'escriptor, com 'Un pedigrí' (2007) o 'En el café de la juventud perdida' (2008), així com les seves primeres tres novel·les 'El lugar de la estrella', 'La ronda nocturna' i 'Los paseos de circunvalación' en un mateix volum titulat 'Trilogía de la ocupación' (2012).

stats