ARA Llegim
Llegim 23/07/2014

La Nit de Santa Llúcia se celebrarà al Gran Teatre del Liceu

El premi Frederic Roda de teatre s'incorporarà a la resta de guardons literaris que s'atorgaran durant la vetllada. Tindrà lloc el dia 22 de desembre

Acn
1 min

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu acollirà per primera vegada la 64a edició de la Nit de Santa Llúcia- Festa de les Lletres Catalanes el proper 22 de desembre. Coincidint amb el Tricentenari, la cerimònia d'enguany tornarà a la capital catalana, on es van celebrar les 20 primeres edicions. Com a novetat, durant la vetllada s'atorgarà el premi Frederic Roda de teatre, que se sumarà al premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia i el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha considerat "una satisfacció anunciar que aquest any, per primera vegada, es premiarà el teatre català".

Durant la presentació d'aquesta 64a edició, Casals ha remarcat que "el nou país pel que estem treballant ha de valorar les seves lletres", motiu pel qual considera que la Nit de Santa Llúcia ha d'aplegar "la reivindicació, el reconeixement i el desig de futur".

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha declarat que "és un honor que l'acte se celebri al Gran Teatre del Liceu" i que Barcelona "tingui la representació que ha de tenir la capital de Catalunya" per esdevenir "una ciutat de cultura, coneixement i creativitat". Trias també ha destacat la importància de la "gran tasca de defensa de la identitat nacional" que considera que duu a terme Òmnium Cultural, entitat organitzadora de la Nit de Santa Llúcia, i ha lloat "la feina del teixit social" en la reivindicació de la cultura catalana.

stats