ARA Llegim
Llegim 27/02/2014

Màxim Huerta guanya el premi Primavera de novel·la

'La noche soñada' és un guardó convocat per Editorial Espasa i Àmbit Cultural d'El Corte Inglés i està dotat amb 100.000 euros

Europa Press
2 min

MadridEl periodista i escriptor Màxim Huerta s'ha alçat amb el Premi Primavera de novel·la 2014 per l'obra 'La noche soñada', guardó convocat per Editorial Espasa i Àmbit Cultural d'El Corte Inglés, dotat amb 100.000 euros. El jurat, presidit per Ana María Matute i format per Antonio Soler, Ángel Basanta, Ramón Pernas, Fernando Rodríguez Lafuente, Ana Rosa Semprún i Miryam Galaz com a secretària amb vot, s'ha decantat per l'obra de Huerta per majoria absoluta , en la divuitena edició d'aquests guardons.

Horta ha indicat que "parla de felicitat, de gent que vol ser feliç sigui com sigui, de vegades d'una manera encertada, de vegades d'una manera casual i de vegades equivocadament, però és gent que busca ser feliç d'una manera o d'una altra", ha reblat. En aquest sentit, ha explicat que la novel·la també "parla d'amor en tots els moments de la vida, d'amor infantil i madur, amor cap a la mare, amor cap al fill, amor entre amics i amors de germans".

Un Sant Joan traumàtic

La història de Huerta arrenca el dia de Sant Joan de 1980, en una localitat imaginària anomenada Calabella. Allà s'inaugura el cinema d'estiu i l'acte serà presidit per l'actriu Ava Gardner. Aquest dia, Justo Brightman, un nen del poble decideix posar en pràctica un acte dramàtic que canviarà la seva vida i la de la seva família. Trenta anys després, Justo és un famós fotògraf que es desplaça a Roma per celebrar l'aniversari de la seva mare, amb la intenció de revelar una cosa que ha marcat la seva existència, des d'aquell dia de Sant Joan de 1980.

El premi Primavera, que l'any passat va ser per Use Lahoz, es convoca des de 1997 i avui està consolidat entre els guardons de les lletres hispanes. En aquesta edició s'han rebut un total de 311 originals. Entre ells n'hi ha 174 d'Espanya, que encapçala la llista de participants seguida de Mèxic i Argentina, amb 21 i 19 exemplars respectivament.

stats