ARA Llegim
Llegim 09/06/2015

Maria de la Pau Janer considera que el Govern Balear practicava un "genocidi cultural"

L'escriptora mallorquina considera que el PP era un "autèntic perill" per a la supervivència de la llengua i cultura catalanes

Acn
1 min
Maria de la Pau Janer / ACN

BarcelonaMaria de la Pau Janer s'ha mostrat satisfeta pel resultat de les eleccions al Govern Balear i ha constatat que el PP i, en particular, José Ramon Bauzá eren un "autèntic perill per a la supervivència de la llengua i cultura catalanes", uns valors que assegura que ella ha defensat "tota la vida". "Hi havia un genocidi cultural evidentíssim", ha afirmat durant la presentació de la seva nova novel·la, 'Quan siguis lliure' (Columna). Segons Janer, que els mallorquins, menorquins i eivissencs hagin estat capaços de "dir prou" l'enorgulleix i constata, al seu entendre, que hi ha "coses" per les quals "no estan disposats a passar". "Continuarem defensant la nostra llengua i la nostra cultura", ha reblat.

L'escriptora mallorquina va donar suport el 2007 a Jaume Matas a les Illes Balears i aspirava a convertir-se en consellera de Cultura, però un pacte d'Unió Mallorquina amb el PSOE va esvair aquesta possibilitat. Janer contextualitza aquest fet: ha dit que ja en fa una "dècada" i l'adscriu a una "altra realitat".

stats