NOVETAT EDITORIAL
Llegim 05/12/2011

El 'Llibre d'absències' de Miquel Martí i Pol torna al taulell de novetats

El poeta de Roda de Ter va escriure aquest aplec de versos l'any 1985, després de la mort de la seva primera dona. Edicions 62 el torna a publicar

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'any 1985, l'editorial Empúries es va fer càrrec de la publicació del 'Llibre d'absències' de Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929 - Vic, 2003), que va sortir editat a la col·lecció Migjorn. L'autor de llibres com Estimada Marta o el més tardà Haikús en temps de guerra va escriure els 33 poemes d'aquest recull quan va perdre la seva primera dona, Dolors Feixas, que va morir l'any 1984 després d'una llarga malaltia. El poemari, una obra de dol en tota regla, ha estat reeditat per Edicions 62.

"Tu ja no hi ets i floriran les roses/ maduraran els blats i el vent tal volta/ desvetllarà secretes melodies", pregonen des de la coberta alguns dels versos del molt conegut Lletra a Dolors. Aquest volum reuneix composicions tan destacades com Meditació baixant l'escala ("Graó rere graó, tota una vida./ I ara el malson de l'ombra") o Quasi elegia ("Faig recompte i no em manca cap imatge./ A les golfes dels anys i amb poca empenta/ faig recompte de mi per evocar-te"). Edicions 62 ha aprofitat els textos revisats de la segons edició de l'Obra poètica 3, que recull els escrits datats entre 1980 i 1990.

stats