ARA Llegim
Llegim 01/05/2014

El col·lectiu editorial 'Llegir en català' es presenta a València amb l'objectiu de "guanyar lectors de bona literatura"

L'intercanvi d'opinions amb el lector i el contacte amb tot el procés d'edició són els trets que uneixen editorials independents com ara Raig Verd, La Breu, Sembra i L'Avenç

Acn
2 min

ValènciaEl col·lectiu editorial 'Llegir en català' ha presentat aquest dijous a la Fira del llibre de València un projecte d'edició independent que uneix una dotzena editorials d'arreu dels Països Catalans. La presidenta del col·lectiu i editora de l'editorial Raig Verd, Laura Huerga, ha explicat que "l'objectiu comú compartit entre les editorials que integren el projecte és guanyar lectors de bona literatura en català, que es llegeixi i que es comenci a llegir més en català". Huerga ha afegit que el principal tret que uneix els editors de 'Llegir en català' és la implicació amb tot el procés de producció del llibre i l'intercanvi d'opinions amb els lectors.

Huerga també ha remarcat que aquest és un dels avantatges de l'edició independent. "El lector busca aquest 'feedback', nosaltres preguntem què li semblen els nostres llibres i tenim en compte la seva opinió", ha dit Huerga, que també ha manifestat que molts lectors "s'aficionen a la marca i comencen a comprar cada llibre de l'editorial".

"Nosaltres som els editors, però és veritat que nosaltres contractem el traductor, el dissenyador, el corrector, si no és que ho fem nosaltres mateixos, però a la vegada nosaltres fem la promoció del llibre, portem l'autor de la mà i anem a les presentacions", ha dit Huerga.

Al llarg de l'any que 'Llegir en català' porta en funcionament ha posat en marxa projectes com ara el d'una parada comuna per Sant Jordi, clubs de lectura, una activitat consistent d'entrar a la Viquipèdia tots els autors de les editorials de la plataforma, presentacions a llibreries amb autors que parlen d'altres autors, vermuts literaris i "coses creatives que empenyin el lector a comprar un llibre", ha explicat l'editora de Raig Verd.

Després d'algunes presentacions a Catalunya, 'Llegir en català' s'ha presentant a València. El col·lectiu editorial està format per Raig Verd, Periscopi, La Breu, L'Avenç, AlRevés, Crims.cat, Gregal, El Gall, Llibres del Delicte, Sembra Llibres, Saldonar i Meteora.

stats