Llegim 18/08/2015

L'editorial Lumen publicarà els diaris inèdits de Jaime Gil de Biedma

'La Vanguardia' informa aquest dimarts que els textos veuran la llum a finals d'any, després de diversos intents fallits. A més d'escrits autobiogràfics, inclouen notes sobre literatura

Ara
1 min
El poeta Jaime Gil de Biedma / WIKIPÈDIA

BarcelonaL'editorial Lumen publicarà a finals d'any els diaris inèdits de Jaime Gil de Biedma, segons informa 'La Vanguardia' aquest dimarts. La publicació, a cura del poeta i editor Andreu Jaume, coincideix amb el 25è aniversari de la mort del poeta, i entre els textos de diferents èpoques que veuran la llum destaca un dietari del 1978. També hi ha notes sobre literatura, sobre les seves "aventures nocturnes" i "reflexions sobre el pas del temps que tant el mortificava". Els darrers escrits daten de l'any 1985, en què el poeta va saber que era seropositiu.

Els diaris inèdits de Jaime Gil de Biedma es faran públics després de diversos intents fallits. Els custodia l'agent literària Carme Balcells, que els va rebre de l'hereu del poeta, l'actor Pep Madern. Balcells, segons afirma l'article publicat per 'La Vanguardia', creu que "han desaparegut els prejudicis que en van impedir la publicació. Primer, les referències a les experiències homosexuals del poeta, i després els comentaris, a vegades molt àcids, relatius a persones que seguien amb vida".

stats