ARA Llegim
Llegim 31/08/2012

'Jo confesso' de Jaume Cabré ven més de 65.000 exemplars en un any

La novel·la s'està traduint a deu llengües i ja ha rebut quatre premis, entre els quals hi ha el Crexells, el Serra d'Or i el de la Crítica Catalana

Ara / Acn
2 min
Jaume Cabré ha aconseguit el Premi Crtítica Serra d'Or 2012 de Novel·la

BarcelonaFa un any que Jaume Cabré va publicar 'Jo confesso' (Proa), vuit anys després de publicar 'Les veus del Pamano'. Un any després la novel·la ja ha venut més de 65.000 exemplars en vuit edicions. De fet, va tenir una venda mitjana de 1.000 exemplars diaris els dotze primers dies. El ressò internacional ha estat avalat per les traduccions –ja fetes o en producció– a deu llengües. A més, 'Jo confesso' ha rebut el Premi Crexells de l'Ateneu Barcelonès, el Premi Crítica Serra d'Or 2012 de Novel·la, el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada 2012 i el Premi de la Crítica Catalana 2012. 'Jo confesso' ja s'ha traduït al castellà (Destino), l'alemany (Insel /Suhrkamp) i l'italià (Rizzoli). En els propers mesos arribaran les traduccions al polonès (Marginesy), el neerlandès (Signatuur), el francès (Actes Sud), l'hongarès (Libri Publishing) i el noruec (Cappelen Damm). Finalment, es traduirà al danès (Turbine Forlaget), el portuguès (Tinta da China) i l'albanès (Institute of Dialogue & Communication), tot i que encara no hi ha data prevista de publicació.

El mes de març passat Jaume Cabré va visitar l'Argentina, Colòmbia i Mèxic per presentar la traducció castellana. Poc després, durant la jornada de Sant Jordi, 'Jo confesso' es va situar entre els cinc llibres més venuts de la jornada a tot Catalunya.

Edicions Proa prepara una edició de regal de cara a Nadal, que inclourà un CD amb peces musicals interpretades amb un violí Storioni, que té un paper fonamental a la novel·la.

Jaume Cabré i el públic alemany

'Les veus del Pamano' va vendre més de 500.000 exemplars a Alemanya i 'Jo confesso' en va vendre més de 60.000 en poc més de dos mesos. A més, la traducció alemanya del llibre va ser candidata a l'Internationaler Literaturpreis Haus der Kulturen der Welt (Premi Internacional de Literatura Casa de les Cultures del Món).

stats