LLIBRES
Llegim 02/04/2012

La literatura catalana, convidada d'honor del Salon du Livre del Quebec

És el primer cop des de la Fira de Frankfurt del 2007 que els autors catalans tindran una presència en un gran esdeveniment internacional

Laura Serra
1 min

BARCELONADe l'11 al 15 d'abril, vuit autors catalans seran els abanderats de la literatura catalana al Quebec (Canadà). El Salon du Livre del Quebec ha convidat la cultura catalana a participar com a convidada d'honor en aquest certamen literari. És el primer des que el 2007 Catalunya va ser convidada d'honor a la Fira de Frankfurt. El francès és l'idioma que tradueix més obres catalanes, després del castellà. En els darrers anys, una mitjana de 20 llibres es tradueixen al castellà.

Els autors que marxaran al Canadà han estat escollits pel propi certamen o bé han estat traduïts recentment. És el cas de Lluis-Anton Baulenas, Maite Carranza, Gabriel Janer Manila, Joan-Lluís Lluís, Arnau Pons, Jaume Pont, Sussanna Rafart i Francesc Serés. Tots ells participaran en una vintena d'actes, malgrat que no hi haurà discurs inaugural a l'estil alemany (amb el recordat text de Quim Monzó).

El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, ha dit que és imprescindible que la cultura catalana sigui repetidament "amb constància, continuïtat i serialitat" en actes internacionals d'aquest tipus. "Per què pujar un cim, encara que no sigui l'Everest? Perquè la feina de projecció de la cultura catalana no s'acaba mai.

stats