ARA Llegim
Llegim 05/02/2014

Murakami fa enfadar el poble de Nakatonbetsu

Els habitants del poble japonès de Nakatonbetsu tenen la pell molt fina: l'Ajuntament ha fet arribar una carta a Murakami perquè, segons ells, difama el poble a la seva última narració, 'Drive my car'

Efe
1 min
Haruki Murakami

TòquioLa protesta va concretament adreçada a un fragment en què el protagonista de l'obra dóna per fet que Nakatonbetsu, un poble de 1.900 habitants a l'illa septentrional d'Hokkaido, és un lloc on és "natural" que la gent tiri les burilles dels cigarrets sense apagar per la finestreta del cotxe. En aquest fragment, Misaki, la dona que treballa de xofer per al protagonista del relat, Kafuku, llença una burilla sense apagar per la finestreta del vehicle i explica que al seu poble el terra està cobert de neu i gel la meitat de l'any. A continuació, Kafuku, un actor que ronda els 50 anys, pensa: "Segurament al poble de Nakatonbetsu això és una cosa que tothom fa habitualment". "És un contingut difamatori per al poble", explica un comunicat de l'Ajuntament recollit pel diari 'Mainichi'.

Un dels regidors de la localitat explica al rotatiu que el "90% del poble està cobert de bosc, fet que fa que estiguem especialment conscienciats per la possibilitat que hi hagi incendis". "Hi ha seguidors de l'obra de Murakami a tot el món i hi ha moltes possibilitats que la gent es faci una opinió equivocada del nostre poble", ha explicat un altre funcionari.

stats