ARA Llegim
Llegim 28/04/2012

Quaranta anys sense Gabriel Ferrater

L'edició definitiva de 'Les dones i els dies' i la publicació de 'Tres prosistes' contrasta amb l'absència d'una data d'aparició de les obres completes de l'escriptor

Jordi Nopca
1 min

BarcelonaL’editor Jordi Cornudella fa anys que prepara l’obra completa de Gabriel Ferrater, nascut a Reus el 27 d’abril del 1922 i desaparegut prematurament a Sant Cugat l’any 1972, el dia que feia 50 anys. “Poc després de la mort d’en Gabriel, el seu germà Joan va començar a sistematitzar tota la seva obra –explica Cornudella–. Cal dir que en vida seva Ferrater només havia publicat els tres llibres de poesia, 'Da nuces pueris' (1960), 'Menja’t una cama' (1962) i 'Teoria dels cossos' (1966), reunits i modificats a 'Les dones i els dies' (1968)”.

La feina d’ordenació i agrupació de Joan Ferraté va donar tres fruits que mostraven cares fins llavors inèdites de l’escriptor: 'Sobre literatura' (Edicions 62, 1979), 'Sobre pintura' (Seix Barral, 1981) i 'Sobre el llenguatge' (Quaderns Crema, 1981) van aplegar textos dispersos sobre crítica literària, anàlisi pictòrica i aprofundiment en qüestions lingüístiques, respectivament.

Per descobrir quins inèdits queden pendents de publicació podeu llegir l'article d'avui de l'ARA Llegim.

stats