Converses literàries
Llegim 28/11/2011

Aquest dilluns, conversa de l'historiador Carlo Ginzburg amb Xavier Antich a la Pedrera

El cicle 'Converses a la Pedrera' continua amb el diàleg entre l'autor d'assaigs com 'Por, reverència, terror' (Arcàdia), 'El formatge i els cucs' (PUV) i 'Els Benandanti' (Universitat de València)

Ara
1 min
Retrat de Carlo Ginzburg

BarcelonaFill de l’escriptora Natalia Ginzburg i l’activista antifeixista Leone Ginzburg, Carlo Ginzburg és un dels historiadors més destacats de la segona meitat del segle XX. El seu camp de treball és la història de la cultura, des del Renaixement italià fins a la història europea moderna, la teoria de la història i la història de les idees. Ha estat professor a la Universitat de Bolonya i a la de Califòrnia, a Los Angeles. Des de 2006 s’ha incorporat a la Scuola Normale Superiore di Pisa on ensenya història de la cultura europea. Carlo Ginzburg és un historiador de gran transversalitat disciplinària, un autèntic humanista. D’entre els seus llibres traduïts, podem destacar El formatge i els cucs, Por, reverència, terror i Els Benandanti.

La idea de Converses a la Pedrera és crear un espai de diàleg en el qual es vagi més enllà de l’obra i les formulacions per les quals es coneixen aquestes personalitats: la intenció és aprendre a veure i analitzar la contemporaneïtat a través de la mirada i el discurs dels convidats. La diversitat de disciplines i els múltiples punts de vista volen fer dels Diàlegs a La Pedrera un mosaic d’opinions que permetin crear una opinió més ben fonamentada del nostre món.

stats