Cinema
Llegim 18/05/2014

El director de '10.000 KM' prepara un nou film basat en un conte de Borja Bagunyà

Treballa en la segona versió del guió de l'adaptació de 'La perspectiva adequada', del llibre 'Plantes d'interior'

Ara
1 min

Barcelona'10.000 KM', una de les darreres pel·lícules revelació del cinema català actual, dirigida pel barceloní Carlos Marques-Marcet, acaba d'arribar a les sales. El seu director ja està immers en els seus nous projectes i un d'ells és l'adaptació d'un conte de l'escriptor català Borja Bagunyà (Barcelona, 1982). L'obra en concret és 'La perspectiva adequada' i forma part dels tretze contes del llibre 'Plantes d'interior' (Empúries) que va publicar al 2011.

"Estem treballant en la segona versió del guió" i quan estigui acabada aquesta fase començaran a buscar finançament de cara l'estiu, ha explicat. Marques-Marcet ha apuntat que en aquest moment estan intentant desenvolupar el pròxim projecte que podria produir Lastor Media i possiblement La Panda, els mateixos productors de la recent i premiada '10.000 KM'. "Un projecte", ha explicat, "que m'agradaria fer en català".

'La perspectiva adequada' mescla ficció i realitat i reflexiona sobre com una família es veu representada en una de les sèries televisives que segueixen habitualment. El destí de la família amb l'altra que apareix a la pantalla queden aparentment unides.

L'escriptor català Borja Bagunyà ha publicat 'Apunts per al retrat d'una ciutat' (2004), 'Defensa pròpia' (Premi Mercè Rodoreda 2007) i 'Plantes d'interior' (Empúries, 2011). Així mateix, forma part de l'antologia 'Veus de la nova narrativa catalana' (2010).

Més projectes als Estats Units

Aquest però no és l'únic projecte en el qual està treballant el cineasta català. De fet, Marques-Marcet ha indicat que està llegint guions amb l'equip que té a Estats Units "i pensant altres projectes més grans per coproduir a Catalunya o fer-los a Estats Units".

stats