Premis literaris
Llegim 28/11/2011

Ana María Moix, segon premi José Luis Giménez-Frontín

Un any després de reconèixer la tasca del poeta i traductor Enrique Badosa, l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya ha atorgat el segon premi José Luis Giménez-Frontín a una escriptora d'obra polifacètica i generosa, Ana María Moix

Ara
1 min
L'escriptora barcelonina Ana María Moix

BARCELONAL’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya ha atorgat el II premi José Luis Giménez-Frontín a Ana María Moix, assagista, narradora, traductora, poeta i editora. L’acte de lliurament del premi se celebrarà el proper dimarts 29 de novembre, a les 20 hores, a l’Aula Josep Maria de Sagarra de l’Ateneu Barcelonès, i comptarà amb la intervenció de Nora Catelli.

El guardó, de caràcter honorífic, distingeix una figura del món literari que hagi destacat per haver contribuït a l’apropament entre cultures. L’ACEC va instituir el premi José Luis Giménez-Frontín l’any 2010, en què es va distingir Enrique Badosa, per retre homenatge i mantenir viu l’esperit de l’obra de qui va ser fundador, president i secretari general de l’entitat, i una figura intel·lectual de gran importància.

Una trajectòria prolífica

Ana María Moix (Barcelona, 1947) va estudiar Filologia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Ha publicat poesia, novel·la, llibres de relats i diversos llibres d’assaig periodístic. A més, ha publicat diferents llibres de literatura per a nens i adolescents, i una versió del Cantar de mío Cid per a joves. També ha publicat crítica literària i articles d’opinió en diversos diaris nacionals, i ha traduït llibres de Marguerite Duras, Guy de Maupassant, Samuel Beckett, Michel Leiris i Mercè Rodoreda, entre d’altres autors. L’últim llibre d’Ana María Moix és Manifiesto personal (Ediciones B). També cal ressaltar la seva tasca com a editora a Bruguera, editorial que va publicar precisament la darrera obra escrita per Giménez-Frontín, Los años contados, amb qui mantenia una gran amistat.

stats