Llegim 26/10/2013

Agulles del deu

i
Montse Virgili
2 min

Tricot és una història d'amistat entre tres amigues teixida amb agulles del deu, que són agulles d'un escriure ràpid i generós. Així elabora el discurs la jove escriptora gallega Ainhoa Rebolledo, que viu a Barcelona, coneguda fins ara pel seu blog de títol eixerit ( Let's pretend we were drunk ) i dues incursions literàries curioses: Mari klinski , un relat al voltant d'una bici, editat per Honolulu Books, i ¡Maldita sea! (antropología de la noche madrileña) a Sigueleyendo.

A Tricot retrata la vida de les seves amigues, unes noies que mai guanyarien cap concurs de dones exemplars. Amb ínfules intel·lectuals, el trio de xiques viuen al barri de Gràcia, van de ressaca en ressaca i els caps de setmana tanquen la sala Apolo o el Sidecar a la recerca de l'home que ha de convertir-se en pare dels seus fills. Enfangades en una malenconia de Nit Bus i autoparòdia, el trio s'apunta a un curs de fer mitja a l'altell d'una llibreria del barri, la Pequod. Allà, mentre emboliquen la troca, somiaran amb la creació de la Liga de las Mujeres Extraordinarias, un grup de dones excepcionals que viuen apartades dels homes que els poden trencar el cor. En paraules de l'autora, " los sentimentales, los imbéciles malvados y los mentirosos infieles ". La Lliga hauria d'oferir-los " salud, tranquilidad emocional y estabilidad económica " perquè és lògic i ho ha de saber tothom: els homes converteixen la vida de les dones en un infern. Com a intel·lectuals indies que són, les protagonistes de Tricot tenen com a model a seguir l'escriptora, directora i artista Miranda July, una dona que, segons els personatges, si té èxit en totes les facetes de la vida i, a més, és maca, ha de ser soltera per força. Quin disgust, quan descobreixen que no.

Rebolledo escriu pel broc ample, sense comptar els punts, i tampoc pendent dels que pot perdre pel camí. Militant apassionada dels bons escriptors i escriptora que viu en el món que es defensa a base de tuits, ha trobat un aliat iconoclasta i enigmàtic, Dídac Alcaraz. L'il·lustrador, actor i poeta del sentit comú ha cedit 127 dels seus tuits per titular els paràgrafs que formen Tricot , misterioses sanefes per a l'acolorida bufanda de l'Ainhoa.

stats