Còmic
Llegim Còmic 02/02/2022

Jan s'acomiada de Superlópez

'Sueños frikis' serà l'últim àlbum de la col·lecció del personatge, que va néixer el 1973

2 min
Portada de 'Suenos frikis'

BarcelonaPunt final per a un dels personatges més importants de la història del còmic espanyol i català. Les historietes de Superlópez conclouen amb Sueños frikis, amb el qual Jan s'acomiada de l'heroi que va crear fa gairebé mig segle. El còmic introdueix el personatge en un univers d'espasa i bruixeria a través de les fantasies d'una noia, la Mayra, que pateix l'assetjament masclista d'una colla de brètols liderada pel Roland. Es tracta de l'àlbum número 87 de la col·lecció de Superlópez i arribarà a les llibreries el 3 de febrer.

Superlópez va néixer el 1973 com un encàrrec de l'editorial Euredit, que va demanar a Jan una paròdia de Superman per incloure-la en una col·lecció de sàtires de personatges populars. Després d'aquella primera versió, l'heroi va reaparèixer el 1974 en historietes curtes publicades a Bruguera i, a partir del 1979, en historietes llargues per capítols que es recopilarien després en forma d'àlbums, al principi amb guions de Francisco Pérez Navarro i a partir de Los alienígenas del mateix Jan. El señor de los chupetes, La semana más larga, Los cabecicubos i La caja de Pandora són alguns dels títols mítics de la col·lecció, que després de Bruguera va publicar Ediciones B i actualment el grup Penguin Random House.

Jan, que ja té 82 anys, ha confirmat a l'ARA que està jubilat i que abandona definitivament Superlópez. "No tinc cap interès en el que es faci amb el personatge –assegura–. Prefereixo treballar amb editorials petites; les grans acaben assemblant-se més a un bufet d'advocats que a editorials en si". El 2012 el dibuixant va recuperar i rellançar la seva sèrie clàssica de Don Talarico per a l'editorial Amaniaco i en els últims temps ha completat i recuperat altres obres seves com Super Rayón i Cab Halloloco per a DQ Editorial.

stats