Llegim Actualitat 14/10/2019

L'escriptor Raimon Portell, Premio Nacional de literatura infantil i juvenil

El jurat guardona la novel·la 'Camins d'aigua' i reconeix el "bon pols literari" de l'autor

Efe
1 min
L'escriptor Raimon Portell

MadridL'escriptor Raimon Portell (Barcelona, 1963) ha estat guardonat amb el Premio Nacional de literatura infantil i juvenil 2019. Dotat amb 20.000 euros, el reconeixement premia l'obra de Portell 'Camins d'aigua', que és la segona entrega d'una trilogia. El jurat del premi, que concedeix el ministeri de Cultura, ha destacat la capacitat de Portell "per arrossegar el lector en un torrent d'aventures narrades amb bon pols literari".

Portell és autor de la trilogia 'La llum d'Artús' (Barcanova), el primer volum de la qual, 'Camins de nit', va ser finalista del Premi Protagonista Jove 2017. Amb 'Camins d'aigua', la segona entrega i amb la qual ha guanyat el Premio Nacional de literatura infantil i juvenil, també va ser reconeguda amb el Premi Llibreter 2019 en la categoria de literatura catalana infantil i juvenil. La tercera entrega de la trilogia, 'Camins d'hivern', s'ha publicat aquest any.

Filòleg i professor, Portell ha escrit també els assajos 'Els mestres de la República' (Ara Llibres), 'Els mestres de la República en imatges' i 'Marta Mata, el camí de l'escola' (Rosa Sensat). Així mateix, ha publicat les novel·les juvenils 'Una cançó de Cap Verd' i 'L'ombra de Venècia' amb La Galera i 'El somni del jaguar' amb La Magrana. Amb el conte 'Vull una corona' (La Galera) va guanyar el 2005 el Premi Crítica Serra d'Or.

A banda de la seva trajectòria literària, Portell ha col·laborat amb les revistes 'El Mundo de los Pirineos', 'Viajes National Geographic', 'Descobrir Cuina' i 'Sàpiens', entre d'altres, com també amb alguns diaris. Ha estat director de la revista 'Descobrir Catalunya' i cap de redacció d'Infància i d'Altaïr. Per la seva tasca ha rebut dos premis de periodisme.

stats