Paul Auster, Siri Hustvedt i Gay Talese homenatjaran Salman Rushdie a Nova York

'Defensem la llibertat d'escriure' se celebrarà aquest divendres a la Biblioteca Pública de Nova York

1 min
Salman Rushdie en una imatge d'arxiu.

Barcelona"A la Biblioteca Pública de Nova York vam quedar en estat de xoc quan vam tenir notícia de l'atac a Salman Rushdie el dia 12 d'agost –explica la institució nord-americana en un comunicat–. L'escriptor ha estat un ferm defensor de la llibertat d'expressió, i la seva obra, que inclou novel·les, articles i assajos, ofereix al món una mirada de gran valor".

Rushdie serà homenatjat aquest divendres en una sessió de dues hores de lectura de fragments dels seus llibres, titulada Donem suport a Salman: defensem la llibertat d'escriure, a càrrec d'escriptors com Paul Auster, Tina Brown, Siri Hustvedt, Gay Talese, Colum McCann i Andrew Solomon. "En un món cada vegada més dividit, és crucial que escriptors com Salman Rushdie puguin sentir-se segurs per compartir el seu punt de vista i puguin fer sentir la seva veu", afegeix la Biblioteca.

Des de l'atac a Rushdie de divendres passat, Els versos satànics (1988), la novel·la més controvertida de la seva trajectòria –prohibida en diversos països i motiu de la fàtua que l'aiatol·là Khomeini va llançar contra l'escriptor–, s'ha col·locat al capdavant dels llibres més venuts en la categoria de ficció a Amazon.

stats