Llegim Actualitat 28/04/2021

Núria Bendicho, Andrea Mayo i Francesc Serés, finalistes al 22è Premi Llibreter

En la categoria d'altres literatures aspiren al guardó Victoria Mas, Leïla Slimani i Jocelyne Saucier

1 min
Llibres

BarcelonaTerres mortes (Anagrama), primera novel·la de Núria Bendicho; La planta carnívora (Proa), signada per Andrea Mayo (l'heterònim de l'escriptora Flavia Company), i La casa de foc (Proa), de Francesc Serés –guanyadora del segon premi Proa de novel·la– aspiren al 22è Premi Llibreter en la categoria de literatura catalana. El Gremi de Llibreters ha anunciat aquest dimecres els finalistes d'aquesta edició. Els guanyadors s'anunciaran el 6 de juliol i es lliuraran els guardons a la Festa del Premi Llibreter que se celebrarà el mateix dia.

En la categoria d'altres literatures, els finalistes són El ball de les boges (Editorial Salamandra), de Victoria Mas i amb traducció al català de Valèria Gaillard; Los herederos de la mina (Editorial Minúscula), de Jocelyne Saucier, traduït al castellà per Luisa Lucuix Venegas, i El país dels altres (Angle / Cabaret Voltaire), de Leïla Slimani, traduïda al català també per Valèria Gaillard. 

Literatura infantil i juvenil i àlbum il·lustrat

En la categoria de literatura infantil i juvenil d'altres literatures, els tres finalistes són La nena del far (Pagès Editors), d'Annet Schaap amb traducció de Maria Rosich; El lloc màgic (Animallibres), de Chris Wormell amb traducció de Yannick Garcia, i La història impossible d’en Sebastian Cole (Blackie Books), de Ben Brooks amb traducció al català de Xavier Pàmies. 

Pel que fa a l'àlbum il·lustrat, aspiren al guardó Parlo com el riu (Libros del Zorro Rojo), de Jordan Scott amb il·lustracions de Sydney Smith i traducció al català d’Antoni García; Els estels (Editorial Joventut), de Jacques Goldstyn traduït al català per Susana Tornero Brugués, i Els invisibles (Andana Editorial), de Tom Percival amb traducció al català d'Anna Llisterri.

stats