L'autora de 'Com assassinar el teu marit', culpable de matar el marit

Nancy Crampton-Brophy s'enfronta ara a una pena de presó

2 min
Nancy Crampton Brophy

BarcelonaUn jurat popular de Portland, Oregon, ha declarat culpable la novel·lista Nancy Crampton-Brophy de matar el seu marit, Daniel Brophy. Després de deliberar durant dos dies, les 12 persones del jurat han declarat l'escriptora culpable d'un homicidi en segon grau, segons informen els mitjans nord-americans. Nancy Crampton-Brophy és l'autora d'un text titulat Com assassinar el teu marit, que va publicar al seu blog i en què repassava les motivacions, les armes i els modus operandi per matar l'espòs. L'escrit, però, havia estat exclòs del judici i l'acusació no el va poder utilitzar per argumentar que Nancy Crampton-Brophy va disparar dos trets al seu marit el 2 de juny del 2018 a l'Institut Culinari d'Oregon, el centre on l'home treballava. Al sentir el veredicte, la novel·lista no ha mostrat cap reacció i la seva advocada, Lisa Maxfield, ha anunciat que recorreran la decisió del jurat. La sentència es donarà a conèixer el 13 de juny i l'escriptora s'enfronta a una pena de presó.

Durant el judici, l'acusació va argumentar que Nancy Crampton-Brophy va matar el marit per motius econòmics. Els fiscals van defensar que l'escriptora, de 71 anys, tenia dificultats per pagar la hipoteca i que va disparar al marit per poder cobrar les assegurances de vida que ell tenia contractades i que estan valorades en 1,4 milions d'euros. En la seva declaració davant del jurat, Crampton-Brophy va defensar la seva innocència, va dir que no tenia cap motiu per matar el marit i que havia resolt els problemes econòmics retirant part dels diners del pla de pensions.

"És l'única que pot haver comès aquest crim"

Els fiscals van explicar que l'escriptora tenia el mateix model de pistola que es va utilitzar per disparar a Daniel Brophy –i que no s'ha arribat a trobar mai–. També van utilitzar les imatges de diverses càmeres de videovigilància per demostrar que Crampton-Brophy va arribar amb el seu cotxe poc abans de la mort del marit i va marxar-ne 13 minuts després. "La Nancy és l'única que pot haver comès aquest crim", va dir l'acusació durant el judici. La defensa de la novel·lista va argumentar que Crampton-Brophy havia adquirit l'arma per inspirar-se per a una nova novel·la. Durant el seu testimoni, l'escriptora va afirmar que la seva presència a l'escola culinària el dia de la mort del seu marit era "una mera coincidència" i que va aparcar-hi per escriure. Crampton Brophy també va insistir que si hagués disparat al seu espòs se'n recordaria: "No és una cosa que puguis oblidar. Si li hagués disparat, en recordaria cada detall".

Crampton-Brophy és autora de diversos llibres fulletonescos sobre amor i suspens, cap dels quals està traduït ni al català ni al castellà. Entre els títols que ha publicat hi ha The wrong brother [El germà equivocat], The wrong lover [L'amant equivocat] i The wrong husband [El marit equivocat]. Són històries que combinen el thriller i algun fet criminal amb embolics amorosos dels protagonistes, que sovint estan enamorats de persones equivocades o pateixen amors no correspostos. El matrimoni Brophy feia 27 anys que estaven junts. A la seva pàgina web, Crampton-Brophy descrivia així la seva vida conjugal: "Com tots els matrimonis, hem tingut els nostres alts i baixos, més bons que dolents. Les meves històries parlen d'homes guapos i dones fortes, de famílies que no sempre treballen i de l'alegria de trobar l'amor i la dificultat de mantenir-lo".

stats