Sector editorial

Josep Ramoneda: "Està bé que apareguin nous grups amb consistència que publiquin en català"

Grup 62 elogia el bon moment del sector editorial i repassa els èxits de la temporada

BarcelonaEl sector editorial català continua en una bona ratxa, tant per les vendes a l'alça com per l'augment de la diversitat de l'oferta. "Si mantenim el creixement del 6% d'aquest Sant Jordi fins a Nadal, en els últims cinc anys el sector haurà crescut un 20%", ha explicat aquest dijous Emili Rosales, director editorial de Grup 62, acompanyat per Laia Aguilar –una de les apostes de setembre, gràcies a la novel·la Tots aquells mars–, i Josep Ramoneda, president del grup. "Hi ha motius per continuar fent créixer la producció catalana –ha assegurat Ramoneda, abans d'al·ludir a la creació recent d'Abacus Futur–. Està bé que apareguin grups nous amb consistència que publiquin en català". En relació a l'aposta de Penguin Random House per segells com La Campana i La Magrana, ha afegit: "També és bona notícia que hi hagi grans grups que s'hi posin. Una cosa i l'altra volen dir que el sector editorial funciona i hi ha espai per a tothom".

A través de quinze segells, Grup 62 publica 500 novetats cada any. "Entre els llibres més destacats de la temporada hi ha Història d'un piano, de Ramon Gener, del qual hem venut 60.000 exemplars en català i castellà; La germandat de l'Àngel Caigut, de Jaume Clotet; Cremo!, de Maria Nicolau, i les noves novel·les de dos autors de llarg recorregut, Haruki Murakami i Paul Auster", ha dit Rosales, abans de recordar "el boom de la biografia de Josep Pla a càrrec de Xavier Pla", llibre en el qual han treballat "més de deu anys i que ha venut 15.000 exemplars".

Cargando
No hay anuncios

Grup 62 prepara un centenar de novetats entre setembre i desembre, que combinen retorns esperats –com el de Yuval Noah Harari, amb Nexus, una història de les xarxes d'informació des de l'edat de pedra fins a la intel·ligència artificial; Pep Coll, que ofereix una mirada particular al true crime amb Els crims de la mel i el llibre de contes pòstum de Vicenç Pagès Jordà, En primera persona–, debuts com el de Borja Vilallonga (El tigre) i l'editora Glòria Gasch (Ara, i cada demà), una nova traducció d'Homes i ratolins, de John Steinbeck, i un nou volum de l'edició crítica de l'obra de Josep Carner, que reuneix poesia dispersa traduïda i pròpia escrita entre 1896 i 1924. També publicaran nova novel·la Màrius Carol, Pilar Rahola, Sergi Belbel i Martí Gironell. En poesia, destaca Arnau, d'Adrià Targa, i la mirada assagística a vuit segles de creació en vers per part d'Enric Casasses a Notícia de la poesia catalana.