CÒMIC
Llegim 21/12/2018

Bruguera crea un premi de còmic i novel·la gràfica per buscar nous talents

El guardó està dotat amb 12.000 euros

Ara
1 min
Francisco Ibáñez posant al costat dels seus personatges en la presentació del seu últim treball, El 60è aniversari.

BarcelonaEl segell de còmic Bruguera, que va ressuscitar fa uns mesos, convoca un premi de còmic i novel·la gràfica per donar visibilitat a les noves generacions de dibuixants. El guanyador del guardó, que serà anual, el publicarà Bruguera i rebrà una dotació de 12.000 euros.

Els originals, entre altres requisits, hauran d'estar escrits en castellà, ser inèdits i no haver rebut premis anteriorment. Hi ha temps per presentar-los fins al 31 de maig del 2019. L'editorial anunciarà el guanyador a finals de juliol i el jurat estarà format per membres destacats del món cultural i literari espanyol.

"Una de les coses que més va singularitzar la Bruguera clàssica era la seva capacitat de detectar talents gràfics immensos i, fidels a aquest esperit, amb aquest premi busquem reconèixer el talent literari i gràfic, sigui de noves veus o d'autors ja consolidats", ha explicat l'editora del segell, Isabel Sbert.

Un clàssic supervendes

Bruguera, part del grup editorial Penguin Random House, va tornar a les llibreries l'octubre passat amb el propòsit de tornar a ser l'editorial de còmic de referència i amb el compromís de publicar 45 títols anuals a partir del 2019. Per les seves pàgines hi han passat algunes de les sagues de còmic més recordades, com 'Mortadel·lo i Filemó' de Francisco Ibañez, 'Zipi i Zape' d'Escobar, 'Superlópez' de Jan o 'El Capitán Trueno' de Víctor Mora.

stats