'Benvolguda' d'Empar Moliner es traduirà i es vendrà a les llibreries britàniques

La novel·la porta sis setmanes entre els llibres més venuts a Catalunya

2 min
Empar Moliner

La novel·la Benvolguda (Columna) d’Empar Moliner, Premi Ramon Llull 2022, serà publicada en anglès per l’editorial independent 3TimesRebel i tindrà una distribució comercial en llibreries independents i a les principals cadenes de llibreries (com Waterstones o Foyles) del Regne Unit. 3TimesRebel és una nova editorial independent que vol donar a conèixer autores (només dones) que escriuen en llengües minoritàries per així fer-les arribar a un públic potencial de més de 1.500 milions de lectors britànics. El seu objectiu final és fer visible el que és invisible, posar damunt la taula temes dels quals no se'n parla, com la cara fosca de la maternitat, el pes del patriarcat, l’abús de poder, la llibertat sexual...

La novel·la de Moliner encaixa molt amb aquesta nova editorial. Benvolguda explica la crisi de parella entre la Remei i el seu home, de qui sospita que es pot haver enamorat d'una jove violinista. La Remei, la protagonista, és una dona de poc més de cinquanta anys, mare d'una filla que s'acosta a l'adolescència, que conviu des de fa poc amb els efectes de la menopausa i que té un problema amb l'alcohol. En una entrevista amb Jordi Nopca, Moliner explicava que la menopausa era un tema poc tractat en la literatura: "Hi ha un declivi físic i sexual, i també té conseqüències psicològiques. No he llegit gaires novel·les sobre els canvis que implica la menopausa. El repte era aconseguir treure'n material literari, d'aquesta experiència. El declivi masculí sí que l'he llegit, i m'encanta haver-ho pogut fer: penso, per exemple, en les últimes novel·les de Michel Houellebecq i de Philip Roth. Potser Víctor Català, que m'encanta, tenia molts temes al cap abans que aquest".

Benvolguda, que es va publicar fa sis setmanes i que pocs dies abans de Sant Jordi lidera la llista dels més venuts en ficció, també es publicarà en portuguès.

stats