ARA Llegim
ACN
Barcelona

Tortosa estrenarà una ruta sobre el pas de Hemingway per la ciutat

Es tracta d'un recorregut a peu amb inici al refugi antiaeri i final a l'antic pont del ferrocarril sobre l'Ebre. La primera ruta Hemingway es farà el 24 de juliol

Ernest Hemingway / WIKIPEDIA Zoom

El pas de l'escriptor i Premi Nobel de Literatura nord-americà Ernest Hemingway per la ciutat de Tortosa l'any 1938, durant la Guerra Civil, és l'eix central d'una nova ruta temàtica orientada als turistes que s'estrenarà el proper 24 de juliol aprofitant l'afluència de visitants durant la Festa de Renaixement. Després de la recuperació i obertura del refugi antiaeri número 4 la passada Setmana Santa i la conversió del carrer on s'ubica l'espai amb el nom de Hemingway, la ruta turística pretén posar en valor la vinculació de la ciutat amb aquest escriptor conegut arreu del món i el més popular entre les desenes de periodistes estrangers que van cobrir la Guerra Civil.

Es tracta d'un recorregut a peu amb inici al refugi antiaeri i final a l'antic pont del ferrocarril sobre l'Ebre, on les petjades del conflicte encara són perceptibles. La ruta recorrerà diversos punts de l'Eixample i del centre històric.

D'una banda, la ruta relatarà el perfil biogràfic de l'escriptor, la seva tasca com a corresponsal durant la Guerra Civil o les cròniques dels bombardejos sobre Tortosa que va realitzar l'abril del 1938. De l'altra, traslladarà els usuaris a la Tortosa de finals dels anys 30 del segle XX per mostrar el batec social, polític i comercial que hi havia a l'època.