Literatura
ACN
Gandia

El jurat dels Premis Ciutat de Gandia proclama Joan Navarro guanyador del 52è premi Ausiàs March de poesia

'El plom de l'ham' el recull de poemes premiat, serà publicat per Edicions 62. Enguany el Premi Joanot Martorell de narrativa ha quedat desert

El jurat dels Premis Literaris Ciutat de Gandia ha premiat aquest divendres el poeta valencià Joan Navarro amb el 52è Premi Ausiàs March de Poesia per l'obra 'El plom de l'ham', un poemari dividit en tres parts, 'Quadern dispers', 'Líquens' i 'Neu i viatge'. El jurat ha remarcat que es tracta d'una "collita depuradíssima de 10 anys d'experiència de la vida i la paraula, de poesia que es diu dient el gest ocult darrere el vel del pensament". El guardó està dotat amb 12.000 euros i l'obra serà editada per Edicions 62.

Navarro (Oliva, 1951) és poeta, traductor i professor de filosofia, i amb tan sols 22 anys ja va guanyar el premi de poesia Vicent Andrés Estellés pel llibre 'Grills esmolen ganivets a trenc de foc'. Amb una àmplia trajectòria de dotze obres publicades, 'El plom de l'ham' és un recull de poemes format per tres parts i que es podrà llegir a partit del 27 de novembre.

D'altra banda, el jurat de la 38a edició del premi Joanot Martorell de Narrativa ha acordat declarar desert el premi després d'analitzar les obres presentades. El jurat del Joanot Martorell el formaven Ignasi Mora, Pilar Beltran, Miquel de Palol, Adolf Beltran i Emili Manzano. Aquest premi de narrativa està dotat amb 25.000 euros. Es tracta de la tercera vegada que queda desert, la darrera el 2012.

Entre els guanyadors d'aquest guardó al llarg de la història es troben Josep Maria Castellet, Francesc Puigpelat, Esperança Camps, Miquel de Palol, Ignasi Mora, Joan Garí, Isabel-Clara Simó, Josep Piera i Xavier Aliaga, entre altres.

En aquesta 52 edició del Premi Ausiàs March de poesia s'han presentat 39 originals. El jurat ha estat integrat per Jordi Cornudella, Jaume Pont, Maria Josep Escrivà, i Marc Granell. Autors com Pere Quart, José Agustín Goytisolo, Enric Casassas, Vicent Andrès Estellés, Albert Roig, Josep Ballester, Anna Montero, Xavier Bru de Sala, Rubén Luzón o Àngels Gregori, han resultat guanyadors del Ausiàs March al llarg de la suva història.

El guardó s'ha lliurat aquest divendres al saló d'actes de la Casa de la Marquesa de Gandia. Els premis estan convocats i gestionats per l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), organisme autònom de l'Ajuntament de Gandia, localitat de la comarca de la Safor.