ARA Llegim
EFE
París

La França del 2022, dirigida per un partit musulmà: l'argument del nou llibre de Houellebecq

A 'Soumission', el partit 'Germans musulmans' derrota Marine Le Pen a la segona volta de les eleccions. La novel·la serà publicada en català i castellà per Anagrama al gener del 2016, un any després que sigui publicada en francès

La novanovel·la de l'escriptor francès MichelHouellebecqsituaa un partitislamistaal capdavant del paísel 2022,després d'haverderrotata lasegonavoltad'aquesteshipotètiqueseleccionspresidencialsa Françal'ultradretàFront Nacional(FN), segons ha revelat aquest dilluns el setmanari 'Les inrockuptibles'.

En un exercicid'imaginació, Houellebecqambientala tramal'any 2022, al final del segonmandat de l'actualpresidentde França, FrançoisHollande idesprés d'unahipotèticasegonavolta electoraldominadaper unpartitfictici queel novel·listabatejaamb el nom de 'Germans musulmans'.

Aquestaformacióislamistas'imposariaaun poderósFront Nacional, encaralideratperMarine LePen, que s'hauriavistrevigoritzatperuna aliançaambel PartitSocialista(PS) i laconservadoraUnióperun MovimentPopular(UMP), segonsla inèditacoalicióimaginada perl'autor.

Segons avança 'Les inrockuptibles', el protagonista de 'Soumission' és un professor universitari de 44 anys, especialista en Joris-Karl Huysmans, desenganyat de la vida, que només manté relacions sexuals esporàdiques amb prostitutes i que ha de decidir si es converteix a l'islam o no.

La novel·la serà publicada en català i castellà per Anagrama al gener del 2016, un any després que sigui publicada en francès.