ARA Llegim
EFE
París

La França del 2022, dirigida per un partit musulmà: l'argument del nou llibre de Houellebecq

A 'Soumission', el partit 'Germans musulmans' derrota Marine Le Pen a la segona volta de les eleccions. La novel·la serà publicada en català i castellà per Anagrama al gener del 2016, un any després que sigui publicada en francès

La nova novel·la de l'escriptor francès Michel Houellebecq situa a un partit islamista al capdavant del país el 2022, després d'haver derrotat a la segona volta d'aquestes hipotètiques eleccions presidencials a França l'ultradretà Front Nacional (FN), segons ha revelat aquest dilluns el setmanari 'Les inrockuptibles'.

En un exercici d'imaginació, Houellebecq ambienta la trama l'any 2022, al final del segon mandat de l'actual president de França, François Hollande i després d'una hipotètica segona volta electoral dominada per un partit fictici que el novel·lista bateja amb el nom de 'Germans musulmans'.

Aquesta formació islamista s'imposaria a un poderós Front Nacional, encara liderat per Marine Le Pen, que s'hauria vist revigoritzat per una aliança amb el Partit Socialista (PS) i la conservadora Unió per un Moviment Popular (UMP), segons la inèdita coalició imaginada per l'autor.

Segons avança 'Les inrockuptibles', el protagonista de 'Soumission' és un professor universitari de 44 anys, especialista en Joris-Karl Huysmans, desenganyat de la vida, que només manté relacions sexuals esporàdiques amb prostitutes i que ha de decidir si es converteix a l'islam o no.

La novel·la serà publicada en català i castellà per Anagrama al gener del 2016, un any després que sigui publicada en francès.