Sector editorial
EUROPA PRESS
Barcelona

L'editorial Kairós celebra 50 anys de feina

El seu catàleg, que supera els 800 títols, està considerat com un referent de la literatura sobre tradicions, la psicologia profunda i l'assaig en general

Salvador Pániker / EFE Zoom

L'editorial Kairós celebra 50 anys des de la seva fundació, amb més de 800 títols publicats des que el filòsof i enginyer Salvador Pàniker va tenir la "gosadia" de fundar el segell de no-ficció, ha explicat l'editorial aquest dijous en un comunicat.
En un principi, el projecte havia de tenir una seu a Benarés (Índia) i una altra a Barcelona, tot i que finalment només va quallar a Europa. Així i tot, l'editorial va voler seguir traçant aquest pont entre Orient i Occident; també entre el que és racional i el que és místic, la ciència i l'espiritualitat.

El seu catàleg està considerat com un referent de la literatura sobre tradicions, la psicologia profunda i l'assaig en general, a més de tenir clàssics de la contracultura com Alan Watts, Abraham Maslow i Edgar Morin, així com les mateixes 'Conversaciones' de Pàniker. A final dels 80, es van unir a Kairós les guies de viatge Lonely Planet, i es van situar entre textos dels pensadors Trungpa, Hrishnamurti, Osho o Iyengar. També el 'bestseller' 'Inteligencia emocional', de Daniel Goleman.

L'editorial ha valorat que, 50 anys després, manté la independència tant dels grans grups editorials com de les ideologies i modes dominants. Pàniker ha assenyalat que el segell pertany a "aquella categoria d'editors que publiquem el que ens agrada i ens estimula i és un valor incalculable que el públic que ens llegeix sap apreciar".