Novetat editorial
ARA
Barcelona

La fauna divertida de Gerald Durrell torna a les llibreries

El Cercle de Viena incorpora a la col·lecció 'El jardí dels déus', l'última part de la trilogia sobre Corfú, precedida per 'La meva família i altres animals' i 'Ocells, bèsties i parents'

La trilogia que l'escriptor britànic Gerald Durrell (1925-1995) va escriure sobre la seva estada a l'illa grega de Corfú, on va viure des del 1935 fins l'esclat de la Segona Guerra Mundial constitueix una manera singular de reconstruir la infantesa. Apassionat dels animals, Corfú va suposar per a ell el millor destí possible: un lloc ple de "bèsties" de tota mena que va poder estudiar de ben aprop, que van acabar envaint el jardí i la casa familiar, on vivia amb la seva mare vídua i els tres germans adolescents, entre els quals hi havia Lawrence, que també seria escriptor.

Unes històries, sovint surrealistes, plenes d'ironia i amb un excel·lent humor anglès que van arribar després de 'La meva família i altres animals' (1956) i 'Ocells, bèsties i parents' (1969). 'El jardí dels déus' (1978), el volum que tanca la trilogia, acaba de ser reeditat per Viena amb la traducció que en va fer Jordi Arbonès al 1989 per Edhasa.

Tot i això, la seva passió per les lletres i la zoologia es va trobar eclipsada per la tasca literària del seu germà Lawrence Durrell (1912-1990), sent Gerald l'expert en animals, i Lawrence, en lletres. Finalment, però, la seva passió pels llibres –ha estat traduït a més de 30 idiomes– i per la natura, l'acabaria convertint en un dels naturalistes més mediàtics del segle XX.

Al 1959 va fundar el Parc Zoològic de l'illa de Jersey de conservació d'espècies en perill: estava en contra del funcionament dels zoològics, pel seu caràcter expositor i no de protecció d'animals en risc de desaparèixer. A l'entrada, la figura d'un 'dodo' dóna la benvinguda, un animal que va extingir-se com a conseqüència de l'acció humana.