ARA
Barcelona

Columna publicarà a l'estiu la quarta entrega de la saga Millennium

El llibre, escrit per l’escriptor suec David Lagercrantz, es titularà 'El que no et mata et fa més fort'

Millenium, al cinema, per David Fincher Zoom

Els hereus de Stieg Larsson van escollir l’escriptor suec David Lagercrantz per a escriure la continuació de la saga Millenium, protagonitzada per Mikael Blomkvist i Lisbeth Salander. Columna Edicions publicarà 'El que no et mata et fa més fort' a l'agost, quan es farà el llançament mundial de la quarta novel·la de la sèrie. El mateix dia, Editorial Destino publicarà l’edició en castellà.

'El que no et mata et fa més fort' sortirà a la venda coincidint amb el desè aniversari de la publicació d''Els homes que no estimaven les dones' a Suècia. Erland i Joakim Larsson, pare i germà petit de Stieg Larsson respectivament, polèmics gestors del seu llegat, són els que han decidit ampliar la col·lecció: "En escollir David Lagercrantz per escriure el seu propi Millennium 4 volem mantenir amb vida aquells personatges i aquell món creat per Stieg Larsson. Ho veiem com una manera d’oferir als seus nombrosos lectors una esperada continuació de la saga. L’elecció va recaure en David Lagercrantz perquè creiem que és l’escriptor idoni per a aquesta tasca. David és un escriptor de gran experiència i habilitat que, al llarg de la seva obra, ha retratat personalitats úniques i genis de gran complexitat. I David Lagercrantz, sens dubte, ho farà a la seva manera”.

L’escriptor suec David Lagercrantz, l’obra del qual s’ha centrat sempre en personatges extraordinaris, fora del comú, tant en el terreny de la ficció com en el de la no-ficció, assegura: “No vaig poder-m’hi resistir. He rebut diverses ofertes però cap em semblava suficientment atractiva. Quan em van presentar la idea, i després de recuperar-me del xoc inicial, no vaig veure el moment de començar a escriure. No recordo l’última vegada que em vaig sentir tan emocionat; emocionat i terroritzat, he d’afegir”.

Fins ara, 'Els homes que no estimaven les dones', 'La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina' i 'La reina al palau dels corrents d’aire' han venut en català més de 350.000 exemplars (Columna Edicions), i en castellà, prop de 4 milions d’exemplars. En total, Millennium ha captivat fins ara més de 75 milions de lectors a tot el món.