Novetat editorial
EFE
Madrid

Andrea Camilleri torna a la novel·la negra sense el comissari Montalbano

L'autor d'origen sicilià, a punt de fer 90 anys, ha estat traduït a 35 llengües i ha venut més de 20 milions d'exemplars de les seves novel·les

Andrea Camilleri, a Barcelona, l'any 2014 Zoom
Andrea Camilleri torna a la novel·la negra en 'La banda de los Sacco', el seu últim llibre –publicat per Destino– i on es desmarca de l'univers del comissari Montalbano per endinsar-se en un duel entre la família Sacco i la màfia i els seus aliats en la Sicília de principis del segle XX.
Camilleri (Porto Empedocle, 1925) escull la localitat siciliana de Raffadali en els anys vint per situar la història dels germans Sacco, fills de Luigi Sacco. Homes que es consideren lliures i socialistes es veuen d'un dia per l'altre amenaçats per la màfia i desprotegits pels seus paisans i els "carabinieri", tots ells còmplices del major poder sicilià.

Una història basada en fets reals
Aquesta història, basada en fets reals, ha pogut veure la llum gràcies al relat de Giovanni Sacco, un descendent d'aquesta família italiana que també va proporcionar documents oficials, escrits familiars i actes judicials que van servir a l'escriptor italià per compondre tots els fils d'aquesta obra .
'La banda de los Sacco' s'uneix a la resta de novel·les de Camilleri ambientades a la Sicília de finals del XIX i principis del segle passat en què relata, partint d'històries reals, la realitat siciliana de l'època i mostra que, en essència, segueix sent la mateixa que en l'actualitat.
Camilleri torna així al gènere de la novel·la negra, després d'haver-la enriquit amb més de trenta títols que narren les desventures del comissari sicilià Salvo Montalbano, personatge que va crear el 1994 amb 'La forma de l'aigua', un èxit de vendes que es va exportar a vint països.
En aquest sentit, Montalbano ha propiciat que l'obra de l'italià hagi estat traduïda a més de 35 llengües, i Camilleri sigui en l'actualitat una de les figures més importants de les lletres a Itàlia, on ha venut més de 20 milions d'exemplars de les seves novel·les.