Sector editorial
Llegim 05/12/2012

El negoci del sector editorial a Espanya cau un 20% els últims tres anys

El Gremi d'Editors ha valorat aquest dimecres la situació actual del sector. Només el 2012 –i a l'espera de la campanya de Nadal– la caiguda ha estat d'entre el 10 i l'11 %

Ara / Efe
1 min

BarcelonaLa caiguda de l'activitat de negoci del sector editorial a Espanya ha baixat entorn d'un 20% els últims tres anys, segons les dades que ha donat a conèixer avui el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Xavier Mallafré, el qual ha indicat que a Catalunya la xifra és similar.

Mallafré, el mateix dia en què Barcelona acull la tradicional Nit de l'Edició i el lliurament del Premi Atlàntida del gremi al polític Javier Solana, ha indicat que aquest descens suposa situar l'activitat en els mateixos nivells que l'any 2002.

Malgrat aquestes xifres, el president del gremi dels editors catalans ha volgut subratllar que el llibre segueix "generant interès" entre la ciutadania.

Respecte a les xifres de 2012, tot i que encara no s'ha tancat l'exercici, els editors calculen que hi haurà un descens de negoci d'entre un 10 i un 11%, passant la facturació d'uns 2.800 milions a Espanya a uns 2.500 milions.

stats