ARA Llegim
Llegim 19/05/2012

Què compren les biblioteques públiques catalanes?

Un manifest critica els criteris d'adquisició de clàssics a la xarxa de biblioteques públiques catalanes. L'ARA Llegim analitza els mecanismes de compra de llibres, l'origen i futur dels pressupostos i els reptes imminents que afronten aquests equipaments culturals

Jordi Nopca
1 min
Què compren les biblioteques: 'bestsellers'  vs. clàssics

BarcelonaDes de fa poc més d'una setmana el manifest 'Clàssics catalans a les biblioteques de la Generalitat' demana que l'adquisició de llibres "de referència de la literatura catalana contemporània" quedin fora del Servei d'Adquisició Bibliotecària. El pressupost actual d'aquests equipaments culturals prové de tres canals principals: diputacions, ajuntaments i la Generalitat contribueixen a fer que la xifra fregui els 13,2 milions d'euros. Si es confirma la retirada dels 2 milions d'euros que aporta el Ministeri de Cultura espanyol destinats a la renovació de fons, els 15 milions previstos per aquest 2012 baixaran fins als 13 milions.

L'ARA Llegim d'avui analitza els mecanismes de compra de llibres, l'origen i futur dels pressupostos i els reptes imminents que afronten aquests equipaments culturals a partir de les paraules de Jordi Cabré, director general de Promoció i Cooperació Cultural i Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat.

Ho podeu llegir a l'ARA Premium.

stats