Ara Llegim
Llegim14/06/2012

Nova York exposa el poder de l'oratòria de Churchill

Una mostra del museu Morgan destaca a través de gravacions, textos i objectes, com les paraules del polític i premi Nobel de literatura van ser capaces de calmar la població britànica davant l'amenaça del nazisme

Efe
i Efe

BarcelonaAconseguir ser el corresponsal de guerra més ben pagat de la seva època, obtenir un escó al Parlament britànic i acabar sent el primer ministre només és a l'abast d'un líder amb una retòrica brillant com la de Winston Churchill. Si el 1953 ja se'l va reconèixer amb el premi Nobel de literatura "pel seu talent en la descripció històrica i biogràfica", ara, el museu Morgan de Nova York demostra a l'exposició 'Churchill: el poder de les paraules' l'efecte de la seva oratòria en la societat britànica.

Churchill va ser primer ministre britànic durant la Segona Guerra Mundial, i l'exposició destaca amb gravacions, textos i objectes el seu rol com a mobilitzador de la resistència al feixisme. "Va fer sentir als britànics que realment podien guanyar, que podien sobreviure, tot i que Alemanya estigués molt més ben preparada", assegura Declan Kiely, comissari de la mostra.

Cargando
No hay anuncios

Alguna de les paraules que va fer servir Churchill han passat a la història, com la referència a la Unió Soviètica com el 'teló d'acer'. Una de les frases que recull l'exposició demostra com el mateix polític era conscient de la força que podia tenir el llenguatge: "Els dictadors tenen por de les paraules i els pensaments. Els fan pànic les paraules que es parlen a l'estranger, els pensaments de desencís a casa, molt més poderosos pel fet d'estar prohibits".