ARA Llegim
Llegim 13/05/2014

'Victus' serà adaptada al còmic

Norma Editorial i La Campana publicaran al 2015 la novel·la gràfica basada en el llibre de Sánchez Piñol. Se n'ocuparan Carles Santamaria i José María Beroy

Acn
1 min
Imatge del còmic de 'Victus'

BarcelonaNorma Editorial i La Campana publicaran a la primavera del 2015 de la mà del periodista i guionista Carles Santamaria i el dibuixant José María Beroy l'adaptació al còmic de la novel·la 'Victus' (La Campana) de l'escriptor Albert Sánchez Piñol. Segons ha explicat Norma Editorial en un comunicat, Santamaria i Beroy "estan treballant estretament" amb Sánchez Piñol per portar a terme aquesta adaptació.

A l'exposició sobre la guerra al Saló del Còmic de Barcelona, que arrenca aquest dijous, s'exhibiran alguns dibuixos del projecte que encara està en fase de desenvolupament. 'Victus' és una novel·la històrica sobre el 1714. "Volia explicar la història de sota, dels de sota i des de sota", va explicar l'autor fent referència al seu llibre que pren com a protagonista Martí Zuviría, un enginyer català format a França que treballa en els dos bàndols de la Guerra de Successió.

Sánchez Piñol ja treballa en un altre llibre sobre el personatge, que es publicarà en castellà i que resseguirà els anys posteriors a la desfeta del 1714 i farà incís en "la carambola històrica" -com la defineix l'escriptor- que, cinc anys després de la Guerra de Successió, va portar 10.000 catalans a allistar-se a les files de l'exèrcit francès per lluitar contra l'Espanya de Felip V.

stats