Llegim 28/09/2013

El viatge de Pep Brocal a les profunditats del jo

Xavier Cervantes
1 min

Pep Brocal (Terrassa, 1967) va formar part de la jove generació d'autors de còmic sorgida a finals dels anys 80. Després va dirigir la revista Mr. Brain amb Manel Fontdevila, Padu i Marcel Piqué. I durant molt de temps va publicar a Cavall Fort i Tretzevents . El seu últim treball és Alter y Walter o la verdad invisible... , un àlbum insòlit que apareix en una edició de gran format i amb llom de tela. És cert que la forma no sempre fa la cosa, però en aquest cas la presentació s'adiu amb un contingut extraordinari.

A Alter y Walter o la verdad invisible... , Brocal desplega talent de principi a final per explicar la història d'un home que un matí es lleva decidit a abandonar una vida rutinària i còmoda, però grisa i sense expectatives. Comença aleshores una aventura que té tant de Caligari i d'expressionista com del Kafka d' El procés . De fet, és un relat d'expressionisme psicològic sobre el viatge a l'interior del jo. Això sí, Brocal fa que el personatge s'enfronti a les expectatives defraudades sense perdre el sentit de l'humor.

Un dels encerts de l'autor, molt versàtil en la construcció de les pàgines, és mantenir el misteri dins de l'absurd i alhora lligar ben curt el deliri. Ni el dibuix ni l'estructura narrativa volen sense control, sinó al contrari.

stats