Sector editorial
Llegim 21/02/2014

Joan Carles Girbés presenta Sembra Llibres, una editorial valenciana adreçada a "tot el públic catalanolector"

L'exeditor de Bromera s'estrena amb un projecte independent amb la primera novel·la de Xavi Sarrià, 'Totes les cançons parlen de tu', i 'Vertigen', d'Esperança Camps i Empar Marco

Acn
3 min
L'editor de Sembra llibres, Joan Carles Girbés

ValènciaL'editor valenciana 'Sembra' s'ha donat a conèixer aquest divendres als mitjans de comunicació com un projecte editorial que neix "amb voluntat de crear una comunitat de lectors" per a "un país desacomplexat". Així l'ha definida el seu responsable, l'editor Joan Carles Girbés, que ha avançat que la primera novel·la del cantant d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, 'Totes les cançons parlen de tu', inaugurarà el catàleg a partir del 14 de març.

La segona referència de Sembra serà la novel·la 'Vertigen', a partir del 28 de març, a càrrec de l'escriptora i periodista Esperança Camps i de la corresponsal de TV3 al País Valencià, Empar Marco, que també debuta en la ficció.

"Som una petita editorial que volem que cada llibre sigui gran", ha dit Joan Carles Girbés durant la presentació del nou projecte editorial aquest divendres a la Societat coral El Micalet de València. Així, l'editor ha explicat que la voluntat de Sembra Llibres és la de crear "una comunitat interactiva de lectors" perquè "ja no té sentit adreçar-se al mercat en abstracte" sinó que cal fer llibres "que connecten molt bé amb un lector concret".

En aquest sentit, Sembra Llibres publicarà 6 títols durant aquest 2014 i entre vuit i deu llibres a l'any a partir de 2015, adreçats "a un públic jove i adult que ha estat escolaritzat en valencià però que no llegeix" en aquesta llengua. L'editor ha recordat que tan sols un 3% dels valencians llegeixen llibres en llengua pròpia i ha reconegut que "publicar en valencià des del País Valencià no és una feina gens fàcil però partim de la convicció que cal fer-ho".

Girbés ha afegit que l'editorial no s'adreça només al públic valencià sinó "a tot el públic catalanolector i això ho tenim molt clar quan diem el país desacomplexat ens referim a això". L'editor ha afegit que els dos primers títols són d'autors valencians però que hi haurà autors de tot l'àmbit catalanoparlant i també traduccions d'autors en altres llengües.

El responsable del nou projecte ha reconegut ser conscient de la dificultat del moment en el qual Sembra Llibres neix però ha assenyalat que "en un moment en què comencen a caure peces que pensàvem que eren intocables com Radiotelevisió Valenciana i altres com Catalunya Ràdio i TV3 i perdem espais comunicatius propis cal crear-ne de nous".

Girbés ha afegit al respecte que aquest nou projecte vol "obrir una finestra" i ser un altaveu "per a la nostra gent, la gent d'aquest país, la gent creativa, la gent que lluita i amb la qual compartim una manera de ser i d'entendre la vida".

El 14 de març sortirà a la llum la primera novel·la del segell editorial i també la primera novel·la del cantant d'Obrint Pas, Xavi Sarrià. El títol ha estat revelat per Girbés i serà 'Totes les cançons parlen de tu'. L'editor ha dit que aquest llibre "resumeix bona part de l'essència que vol transmetre l'editorial perquè ell també està construint un nou món com a escriptor".

El llibre de Sarrià està ambientat en la València de principis dels anys 90, "època en la qual es van viure batalles socials, culturals i polítiques que en bona part expliquen la societat d'avui", indica la ressenya facilitada als mitjans i afegeix que "s'endinsa en les ferides que s'obren durant una vereda iniciàtica".

El segon títol de Sembra Llibres serà 'Vertigen', novel·la a quatre mans escrita per la periodista de Ràdio 9 i escriptora Esperança Camps i per la corresponsal de TV3 al País Valencià, Empar Marco. La novel·la, a camí entre la ficció i la realitat, narra el tancament de Radiotelevisió Valenciana a partir de l'arribada a València d'un periodista de la televisió pública grega convidat pels treballadors per explicar la seva experiència.

La ficció narra com el periodista comparteix protagonisme amb el fotògraf de Presidència i la secretària dels professionals de la informació. Tots tres es veuen immersos en un error que els col·loca en la diana de l'extrema dreta. Sortirà a la venda el 28 de març, coincidint amb el dia en què es compleixen quatre mesos del tancament de RTVV.

stats