ARA Llegim
Llegim 29/06/2012

El gran poema sobre Barcelona, a l'ARA Llegim

'Odes a Barcelona' recull 41 poemes dedicats a la capital catalana entre l'any 1840 i el 2011. L'ARA Llegim parla amb l'antòleg del llibre, Sam Abrams. A més, entrevista a Ian Gibson i ressenyes del número 100 de la revista de poesia 'Reduccions' i 'La caixa negra', d'Amos Oz

Ara
1 min
La ciutat de Barcelona

BarcelonaDes de Jacint Verdaguer fins a Joan Margarit –passant per Joan Maragall, Pere Quart, Enric Casasses, Antoni Rovira i Virgili i Marta Pessarrodona–, són molts els poetes que han tingut la necessitat de dedicar un poema (o de vegades tot un llibre sencer) a la capital catalana. Sam Abrams n'ha fet una extensa antologia a 'Odes a Barcelona', un llibre que demostra que, si bé és possible que la gran novel·la sobre Barcelona encara no hagi sigut escrita, la ciutat ha motivat grans poemes.

A l'ARA Llegim de dissabte hi haurà també una entrevista a l'assagista Ian Gibson, que amb la seva primera novel·la, 'La berlina de Prim' –sobre l'intent d'assassinat del general Joan Prim–, ha aconseguit el premi Fernando Lara. A més, Víctor Obiols fa una ressenya del número 100 de la revista 'Reduccions' de poesia, Marina Espasa llegeix el llibre pòstum de Xesca Ensenyat, 'Una altra vida', i Anna Punsoda dissecciona 'La caixa negra', d'Amos Oz.

El número comptarà amb les opinions d'Ignasi Aragay, Àlex Gutiérrez, Eva Piquer i 'El secret' de Cristian Segura: aquesta setmana es fixa en 'Primavera, estiu, etcètera', de Marta Rojals.

stats