SANT JORDI
Llegim 21/04/2012

Quins llibres recomanen per Sant Jordi la gent del sector cultural?

Assaig i novel·la negra, best-sellers i novel·la històrica, una tria eclèctica per part dels periodistes, músics, actors i directors

Acn
2 min

BarcelonaLa directora de TVC, Mònica Terribas, recomana la primera novel·la de Lluís Llach, 'Memòria d'uns ulls pintats' perquè ja l'ha llegit i l'ha "fascinada". La periodista Raquel Sans vol que li regalin 'El món d'ahir. Memòries d'un europeu' Stefan Zweig, mentre que el seu company d'informatius, Ramon Pellicer, regalarà 'Fago' de Carles Porta.

A Joan Barril li agradaria que li regalessin l''Atlas of the world' del The Times, Ariadna Oltra comprarà la novel·la del també periodista Xavier Bosch 'Homes d'honor' i Xavier Coral escull 'Jo Confesso' de Jaume Cabré. Toni Soler regalarà 'Bàsquet, Scrabble i tu' de Sílvia Soler i Ferran Muñoz, una novel.la per joves escrita a quatre mans per una mare i el seu fill adolescent.

L'humorista Toni Albà recomana aquest Sant Jordi 'Entre la mentida i l'oblit' de Francesc-Marc Álvaro; el pallasso Tortell Poltrona opta 'Anem al circ. Els contes d'en Fermí i la Valentina' de Joan Romaní; i l'empresari publicista Lluis Bassat 'Reinventarse' de Mario Alonso, 'Por qué los profesionales no comunicamos mejor' del periodista Manuel Campo Vidal i 'No hay silencio que no termine' d'Ingrid Betancourt.

La triestrellada Carme Ruscalleda comprarà 'Un cel de plom' de Carme Martí, Joan Roca d'El Celler de Can Roca opta per la novel·la premiada de Rafel Nadal i Ferran Adrià 'La cocina de los valientes' de Pau Arenós.

El director del TNC, Sergi Belbel, escull 'Fins que passi la teva fúria' d'Asa Larsson, mentre que el del Lliure, Lluís Pasqual, 'Una comedia canalla' del valencià Ivan Repila. Amb un toc d'humor el director teatral Oriol Broggi afirma que ell regalaria el llibre d'autoajuda 'Como sobrevivir en tiempos de crisis...emotiva' "si existís". L'actor Pere Arquillué també opta per 'Incerta glòria'" de Joan Sales.

Els Amics de les Arts tenen opcions de tot tipus. El Joan Enric Barceló escull 'El límit exacte dels nostres cossos' de Iolanda Batallé, Ferran Piqué per la biografia d'Steve Jobs, el Dani Alegret 'Habibi' de Craig Thompson mentre que l'Eduard Costa 'Joc de trons' George R. R. Martin.

Anna Roig, com que fa poc ha tret un llibre amb il·lustracions, s'ha interessat per aquest gènere i optaria per '¿Quien ama a las Fresas?' de la Clara-Tanit Arqué. El líder de Mishima, David Carabén, regalarà 'Hitch 22' l'autobiografia de Christopher Hitchens, i Pau Debon d'Antònia Font 'Crim de sang' de Sebastià Alzamora.

stats