ARA LLEGIM
Llegim 27/09/2013

Iolanda Batallé guanya el premi Prudenci Bertrana

Martí Domínguez s'emporta el Carles Rahola d'assaig; Jaume Bosquet, el Miquel de Palol de poesia, i David Cirici, el Ramon Muntaner de novel·la juvenil

Núria Juanico
1 min
01. L'editora Iolanda Batallé, ahir, a Girona. 02. El col·laborador de l'ARA David Cirici.

GironaEls premis literaris de Girona han reconegut aquest 2013 amb el Prudenci Bertrana l'editora i escriptora Iolanda Batallé per la novel·la 'Faré tot el que tu vulguis', on plasma l'experiència d'una dona casada de 43 anys que, de sobte i per primera vegada, descobreix el desig característic d'un enamorament boig. "La protagonista experimenta una baixada als inferns i es comporta com mai no havia cregut", va assegurar ahir Batallé, editora de La Galera. Enguany, el Prudenci Bertrana està dotat amb 30.000 euros, 12.000 menys que l'any passat.

En el camp de l'assaig, Martí Domínguez es va emportar el Carles Rahola per 'El somni de Lucreci', on reivindica el llegat de l'autor de 'De rerum natura'. 'Transvasament', de Jaume Bosquet, va ser distingida amb el Miquel de Palol de poesia. 'Princeses i salvatges', de David Cirici, va merèixer el Ramon Muntaner de novel·la juvenil. Dos anys enrere, Cirici va guanyar el Bertrana, i l'any passat es va emportar el premi Edebé de literatura infantil per 'Molsa'.

stats