Premis literaris
Llegim 30/10/2014

El 34è premi Just M. Casero, per al barceloní Antoni Carrasco

El finalista ha estat Jaume Puig Agut –que ja va ser finalista l'any passat– amb 'Germans'

Acn
2 min

GironaEl 34è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero ha estat per l'escriptor barceloní Antoni Carrasco, autor de 'La segona lluna', una narració dividida en tres parts enllaçades, en què uns personatges s'enfronten a l'impacte de la malaltia en les seves vides. Segons el jurat, l'obra de Carrasco aborda "un dels temes més difícils d'escriure", com és la mort d'una persona pròxima, "amb contenció i naturalitat, sense efectismes però amb efectivitat". Com a guanyador, a banda d'un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una escultura d'Alfons Mateu, Carrasco veurà publicada la seva novel·la per l'editorial Empúries.

L'obra finalista ha estat 'Germans', escrita sota el pseudònim de J. Gatz per Jaume Puig. El jurat de l'edició d'enguany ha estat format per Mita Casacuberta, Josep Maria Fonalleras, Imma Merino, Viçenç Pagès, Eva Vázquez i Guillem Terribas, com a secretari sense vot. Després de dues votacions i un total de 15 obres, els membres del jurat han decidit per unanimitat que la novel·la guanyadora del 34è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero és 'La segona lluna', d'Antoni Carrasco i que la finalista fos 'Germans', de Jaume Puig Agut, que ja va ser finalista l'any passat. A més, enguany els membres del jurat han considerat atorgar un accèssit a l'obra 'Només un any', de Sílvia Gruart.

Entrar en contacte amb la mort

De l'obra guanyadora, el jurat ha destacat que "en cadascun dels tres capítols, el protagonista entra en contacte amb la mort (anunciada, hipotètica, sobtada) d'una persona pròxima. L'autor aborda aquest tema, un dels més difícils d'escriure, amb contenció i naturalitat, sense efectismes però amb efectivitat".

De la novel·la finalista, els membres del jurat han valorat que "desplega una estructura i un punt de vista molt ben pensats, de manera que de mica en mica descobrim l'origen de tot".

El flamant guanyador del 34è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero té 56 anys i viu a Barcelona, on treballa al departament d'Ensenyament de la Generalitat. Va publicar el 2002 un recull de contes amb el títol de 'Saltimbanqui' (Pagès editors).

stats