Premis literaris
Llegim 16/07/2012

El peruà Diego Trelles guanya el premi de novel·la Casavella

'Bioy' és un salvatge retrat de la violència de les bandes armades i el narcotràfic. Serà publicat per Destino a principis de setembre

Ara / Efe
2 min

BarcelonaL'escriptor peruà Diego Trelles Paz ha guanyat la tercera edició del premi de novel·la Francisco Casavella 2012 per la seva obra 'Bioy', un salvatge retrat de la violència de les bandes armades i el narcotràfic. El jurat, segons ha informat avui l'editorial catalana Destino, ha elegit aquesta obra entre les 519 novel·les presentades per "la valentia d'una aposta tant estètica com argumental per retratar la desraó que durant molts anys ha governat la lluita armada a l'Amèrica Llatina".

El jurat ha estat format en aquesta edició del premi, dotat amb 6.000 euros, per Gabi Martínez, Joan Riambau i Gonzalo Torné.

Un mosaic sobre la violència, l'horror i la degeneració humana

'Bioy', que arribarà a les llibreries el pròxim 11 de setembre, relata la història d'Humberto Rosendo, un agent del servei d'intel·ligència de l'exèrcit peruà que s'infiltra en una de les bandes més sanguinàries de la ciutat de Lima, liderada per Bioy, un subjecte enigmàtic que l'hauria de conduir fins al 'narco' Natalio Correa.

Formada per tres històries en diferents gèneres, veus i estils que conflueixen en una obra salvatge i radical, Bioy és un mosaic sobre la violència, l'horror i la degeneració humana, assegura l'editorial.

Diego Trelles Paz (Lima, 1977), doctor en literatura hispanoamericana per la Universitat de Texas a Austin (EUA), ha publicat el llibre de relats 'Hudson el redentor' i la novel·la 'El círculo de los escritores asesinos'. La seva antologia de nova narrativa llatinoamericana 'El futur no es nuestro' ha estat publicada en 8 països.

El premi de novel·la Francisco Casavella té l'objectiu de donar suport a les noves veus de la narrativa espanyola i retre homenatge a la memòria de l'autor de novel·les com 'El día del Watusi' i 'Lo que sé de los vampiros'.

stats