ARA Llegim
Llegim 19/12/2014

Patrici Tixis, nou president del Gremi d’Editors de Catalunya

Director de comunicació de Grupo Planeta, Tixis ha dit que una de les prioritats de la nova Junta Directiva serà lluitar perquè Espanya "deixi de ser un paradís de la pirateria"

Ara
2 min

BarcelonaPatrici Tixis assumeix la presidència del Gremi d'Editors de Catalunya en substitució de Daniel Fernández, que aquest dijous va ser escollit president de la Federación de Gremios de Editores de España. L'Assemblea General del Gremi ha aprovat aquest relleu i ha confirmat la Junta Directiva, que continuarà fins al 2017 el mandat que va iniciar el passat mes de gener.

El nou president del Gremi d'Editors de Catalunya, que ocupava fins ara la vicepresidència primera de la Junta Directiva de l'entitat, seguirà treballant per a consolidar el projecte iniciat amb Daniel Fernández a qui ha agraït la tasca realitzada durant tot aquest any. El relleu serà efectiu a partir de l’1 de gener de 2015.

Lluitar perquè Espanya deixi de ser un paradís de la pirateria

Patrici Tixis (Sarrià de Ter, 1961) és director de comunicació de Grupo Planeta, vicepresident de Cedro, l'entitat de gestió de drets d'autor del món editorial, i membre de la Junta Directiva de la Federación de Gremios de Editores de España. Periodista i Diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per l'IESE ha treballat en diferents mitjans de comunicació ('El Punt', 'Ràdio 4', 'Diari de Barcelona' i 'La Vanguardia') abans d'incorporar-se a Grupo Planeta l'any 2001.

El nou president del Gremi, Patrici Tixis, ha assenyalat que les prioritats de la Junta Directiva seran “lluitar perquè Espanya deixi de ser un paradís de la pirateria, aconseguir de les administracions un conjunt de mesures que ens ajudin a augmentar la competitivitat de la indústria editorial i ens permetin crear més llocs de treball, fomentar la lectura i millorar els serveis a tots els agremiats”.

El nou president ha destacat que "des del Gremi hem de treballar perquè el llibre recuperi el seu valor i la seva funció com a eina essencial per la transmissió del coneixement, l'educació, l'oci i el progrés de la societat”. I ha reclamat polítiques públiques de suport a la lectura, de conscienciació a les escoles i que s'habilitin fórmules per a dotar de recursos a les biblioteques.

També ha ressaltat que la Junta Directiva del Gremi treballarà per al "sosteniment del preu fix del llibre, per reduir la fiscalitat del llibre digital i per recolzar la xarxa de llibreries com a canal natural per fer arribar els llibres a tots els lectors".

El president del Gremi, ha recordat que a Catalunya existeix un teixit editorial en dues llengües (català i castellà) que lidera el panorama literari hispanoamericà i que és, avui per avui, la primera indústria cultural de Catalunya.

stats