Premis editorials
Llegim 04/12/2012

'Sota el mateix cel', de Núria Pradas, premi Carlemany 2012

Des que l'any 1995 publiqués 'Sol d'hivern', Pradas ha publicat més de 30 novel·les que han estat reconeguts amb premis com el Canyameres, el Carmesina i el Ciutat d'Olot. 'Sota el mateix cel' és una història d'amor ambientada a la Segona Guerra Mundial

Jordi Nopca
1 min
Núria Pradas

BarcelonaL’any 2011, el premi Carlemany va canviar d’orientació: va passar de recompensar una novel·la de contingut històric a convertir-se en una distinció per al foment de la lectura, adreçada a un públic juvenil (amb vocació d’arribar també al lector adult). Convocat pel govern d’Andorra, el nou Carlemany va distingir amb 10.000 euros 'Hipnofòbia', de Salvador Macip.

La guanyadora del Carlemany 2012, Núria Pradas, ha publicat més de 30 novel·les des que l’any 1995 es donés a conèixer amb 'Sol d’hivern'. Pradas, que fins fa set anys va compaginar escriptura i docència, ha estat reconeguda amb premis com el Ferran Canyameres, el Carmesina i el Ciutat d’Olot. “'Sota el mateix cel' explica la història d’un jove alemany que arriba a casa d’una noia francesa durant la Segona Guerra Mundial –va explicar l’autora–. La història d’amor entre ells dos em permet parlar de les tondues, aquelles dones que eren pelades després de tenir relacions amb l’enemic”.

La particularitat del nou Carlemany es troba en la constitució del jurat: després d’una preselecció de tres obres per part d’un jurat adult, les escollides són jutjades per nou estudiants andorrans d’entre 14 i 16 anys. 'Sota el mateix cel' serà publicada al març del 2013 a Columna.

stats