Llibres
Llegim 09/07/2013

Neix un premi de periodisme per homenatjar Gabriel García Márquez

El guardó reconeixerà els millors treballs en castellà i en portuguès de periodistes que publiquen a Amèrica i a la Península Ibèrica

Ara
1 min

BarcelonaLa Fundación Gabriel García Márquez para el Nuevo Periodismo Iberoamericano (FNPI) ha ideat el Premio Gabriel García Márquez de Periodismo per honorar l'escriptor colombià. El guardó reconeixerà els millors treballs en castellà i en portuguès de periodistes que publiquen a països d'Amèrica i de la Península Ibèrica. Sota el lema 'El mejor oficio del mundo', el premi consta de cinc categories: crònica, reportatge, imatge periodística, cobertura noticiable i innovació. El guanyador de cada categoria rebrà 15.000 dòlars, un diploma i un viatge a la capital colombiana per assistir a la gala d'entrega dels guardons i a diversos col·loquis i activitats que es programaran en el marc del premi. Pel que fa als dos finalistes de cada categoria, obtindran 2.500 dòlars i un diploma.

El reconeixement, que compta amb el suport de l'Alcaldía de Medellín i de diverses empreses privades, vol premiar l'excel·lència. la coherència ètica i la innovació periodística. El guardó és una nova versió del Premio CEMEX+FNPI, que des del 2000 i fins el 2010 va reconèixer els millors treballs periodístics d'Amèrica Llatina. La primera convocatòria del premi estarà oberta des del 26 de juliol fins al 26 d'agost.

stats