ARA Llegim
Llegim 08/10/2012

Aquest dijous es donarà a conèixer el premi Nobel de Literatura 2012

Ja ha començat la pluja de noms de candidats habitual: a la llista dels habituals Adonis i Bob Dylan s'hi suma Mo Yan i Murakami

Ara
1 min

BarcelonaCom cada any, poc abans que el premi Nobel de Literatura es faci públic –aquest dilluns l'Acadèmia sueca ha anunciat que el donarà a conèixer aquest dijous 11 d'octubre– ja han començat a fer-se travesses sobre el possible guanyador. Si fa anys que el poeta Adonis i el novel·lista Philip Roth sonen sense aconseguir el prestigiós guardó, és més recent la inclusió de noms com el del cantautor Bob Dylan o el novel·lista japonès Haruki Murakami.

La gran sorpresa dels nous escriptors que han aparegut a la travessa d'aquest 2012 és l'escriptor xinès Mo Yan, nom que tant 'Le Monde' com 'The Guardian' han citat. Nascut l'any 1955, l'obra de Yan –pseudònim de Guan Moye–ha estat motiu de polèmica al seu país d'origen degut a la crítica social que les seves novel·les contenen.

Un total de 210 escriptors, dels quals 46 mai han sigut candidats, aspiren a ser successors del poeta suec Thomas Tranströmer, guanyador de l'any passat.

stats