Llegim
Llegim 13/11/2014

Murakami, nominat a la pitjor escena literària de sexe

La revista Literary Review organitza la 22a edició dels 'Bad Sex in Fiction Award' amb l'objectiu de destacar les escenes sexuals més empobrides, superficials o redundants

Efe / Ara
1 min
Murakami completa la trilogia que el consagra

BarcelonaTrobar Haruki Murakami entre les pàgines de la Literary Review, una de les revistes literàries més prestigioses del Regne Unit, no hauria de semblar estrany. En aquesta ocasió, però, l'escriptor japonès hi arriba com a nominat dels Bad Sex in Fiction Award 2014, la 22a edició dels premis que la revista atorga cada any a les pitjors escenes de sexe del panorama literari.

Murakami, que ja va aparèixer a la llista el 2012, torna a ser-hi gràcies a les escenes que relata a la novel·la 'El descolorit Tsukuru Tasaki i l'any del seu pelegrinatge' (Empúries/Tusquets). L'objectiu del premi, lluny de desacreditar els escriptors, és cridar l'atenció sobre els passatges de contingut sexual "pobrament escrits, superficials o redundants".

A aquest guardó, que l'any passat va ser atorgat al matemàtic i escriptor indi Manil Suri, hi opten també l'australià Richard Flanagan, guanyador fa dos mesos del Man Booker Prize, el premi literari més prestigiós del Regne Unit per 'The narrow road to the deep north'.

Entre els finalistes a la pitjor escena sexual s'hi troba també l'obra 'The snow queen', de l'autor americà Michael Cunningham, premi Pulitzer al 1999 per 'Les hores' (La Butxaca). Un altre guanyador del Man Brooker, el nigerià Ben Okri, es troba nominat per la seva primera novel·la 'The age of magic', mentre que la periodista de la BBC Kirsty Wark esta inclosa per la novel·la 'The legacy of Elizabeth Pringle'.

La revista, que organitza aquests premis des de 1993, detalla que la seva intenció és "descoratjar" les escenes sexuals "empobrides" de la literatura, i alerta que prenen en consideració qualsevol obra de "ficció moderna", sempre que no es tracti d'escrits "pornogràfics" o "expressament eròtics".

stats